OPĆI UVJETI PRODAJE INTERNETSKE TRGOVINE VERGAL.HR

Ovim se Općim uvjetima uređuje postupak naručivanja, plaćanja, dostave, reklamacije i povrata proizvoda ponuđenih na prodaju na internetskim stranicama www.vergal.hr.

Podaci o prodavatelju (dalje: „Mi“ ili „Prodavatelj“)
Aminess d.d., Škverska 8, Novigrad, OIB: 58935879058
Kontakt: T +385 858 691, E info@vergal.hr

Prodavatelj, koji posluje pod brendom Aminess Hoteli i Kampovi, upravlja internetskom stranicom i prodaje proizvode putem webshopa. Korištenjem internetske stranice vergal.hr korisnici iskazuju da su suglasni s Općim uvjetima te pristaju postupati u skladu s njima.

I. NARUČIVANJE

Kupac naručuje proizvode iz webshopa putem elektronskog obrasca narudžbe, odabirom željenog artikla i količine, unosom svih obveznih podataka nužnih za pružanje usluge od strane Prodavatelja i odabirom načina plaćanja. Sve cijene izražene su u eurima, s uračunatim PDV-om, a troškovi dostave naznačeni su zasebno. Nakon naručivanja proizvoda Kupac će na dostavljeni e-mail dobiti potvrdu narudžbe sa specifikacijom naručenih proizvoda.

II. NAČINI PLAĆANJA

Prilikom odabira načina plaćanja naručenih proizvoda, Kupac može odabrati jedan od sljedećih načina:

1) Direktna bankovna transakcija

Nakon zaprimanja narudžbe od strane Kupca, Prodavatelj na e-mail Kupca dostavlja ponudu s ukupnom cijenom naručenih proizvoda i sa svim podacima potrebnim za uplatu.

2) Kartično plaćanje

U slučaju odabira kartičnog plaćanja, Kupac će biti preusmjeren na stranicu partnera Web studio d.o.o., pružatelja usluge online naplate – WSPay, na kojima se primjenjuju zasebni uvjeti korištenja i pravila privatnosti. Kupci na proslijeđenoj stranici unose svoje osobne podatke i podatke o kartici, a Prodavatelj nema uvid u tako unesene podatke. WSPay kupcu i prodavatelju osigurava siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

III. OTPREMA (DOSTAVA)

Po primitku uplate Prodavatelj će bez odgađanja započeti s pripremom proizvoda za isporuku te će naručene proizvode otpremiti na unesenu adresu, posredstvom pružatelja poštanskih usluga. Dostava proizvoda moguća je na području Republike Hrvatske i u većinu država EU. Za informaciju o dostavi u preostale države slobodno nas kontaktirajte putem gore navedenih kontaktnih podataka.

Napominjemo da vrijeme dostave ovisi o adresi-državi dostave te da se trošak dostave izračunava ovisno o težini paketa i adresi-državi dostave. Za potrebe dostave proizvoda Prodavatelj koristi uslugu hpekspres partnera HP – Hrvatska pošta d.d.

IV. REKLAMACIJE

Prodavatelj se obvezuje isporučiti proizvod koji odgovara opisu proizvoda navedenom na vergal.hr. U slučaju bilo kakvih primjedbi, uočavanju nedostataka ili dostave krivih proizvoda, Kupac ima pravo

Kupac ima pravo u roku od osam (8) kalendarskih dana od dana dostave proizvoda na reklamaciju kupljenog proizvoda ili povrat proizvoda ukoliko prilikom preuzimanja robe uoči nedostatke na proizvodima ili su dostavljeni krivi proizvodi. U slučaju reklamacije Kupac je dužan vratiti proizvod Prodavatelju na adresu njegova sjedišta u roku dogovorenom s Prodavateljem. Reklamacija će se smatrati valjanom ukoliko se pregledom proizvoda utvrdi da odgovara uvjetima za reklamaciju sukladno Zakonu o obveznim odnosima i Zakonu o zaštiti potrošača. Prodavatelj je dužan u roku od 15 dana od dana primitka valjane i opravdane reklamacije Kupcu zamijeniti proizvod ili vratiti cjelokupan plaćeni iznos. Reklamacije se upućuju na e-mail info@vergal.hr ili poštom na adresu: Aminess d.d., Škverska 8, 52466 Novigrad-Cittanova.

V. JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Kupac koji je ujedno potrošač ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor o kupoprodaji.

1) Računanje roka za jednostrani raskid ugovora

Da bi ostvario pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, Kupac koji je ujedno potrošač nas mora obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj mora navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a može koristiti i primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora sa sljedećeg linka. Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Kupcu ili trećoj osobi koju je Kupac odredio, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

2) Povrat robe

Kupac je obvezan vratiti robu ili ju predati Prodavatelju bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je uputio odluku o jednostranom raskidu ugovora.

3) Povrat uplaćenog iznosa

Ako Kupac koji je ujedno potrošač jednostrano raskine ugovor o kupoprodaji, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Kupca primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili odluku Kupca o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko je Kupac odabrao drugu vrstu isporuke a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili. Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je Kupac izvršio uplatu. U slučaju da Kupac pristane na drugi način povrata plaćenog iznosa, neće snositi nikakve troškove u odnosu na povrat.

4) Troškovi povrata robe

Izravne troškove povrata robe snosi Kupac.

5) Odgovornost potrošača za umanjenje vrijednosti robe

Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

VI. ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Na obradu osobnih podataka primjenjuju se Pravila privatnosti koja možete pročitati ovdje.